Εναλλαγή θέσης των ελαστικών

Posted by admin 02/04/2021 0 Comment(s) Νέα & Ανακοινώσεις,

Εναλλαγή θέσης των ελαστικών

 

 

Γιατί πρέπει να εναλλάσσονται τα ελαστικά;

 

Τα ελαστικά στο μπροστινό μέρος του οχήματός σας φθείρονται πιο γρήγορα σε σύγκριση με τα ελαστικά στο πίσω μέρος. Η συχνή εναλλαγή τους συμβάλλει στην πιο ομοιόμορφη φθορά και σας επιτρέπει να αξιοποιείτε στο έπακρο τη διάρκεια ζωής του πέλματος.

 

Σημείωση: Η εναλλαγή της θέσης των ελαστικών δεν θα διορθώσει τυχόν προβλήματα φθοράς που οφείλονται σε λάθος πίεση αέρα ή ευθυγράμμισης.

 

Πόσο συχνά πρέπει να εναλλάσσω τη θέση των ελαστικών μου;

 

Είναι καλή ιδέα να εναλλάσσετε τη θέση των ελαστικών περίπου κάθε 10.000 χιλιόμετρα / 6.000 μίλια. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που ενδέχεται να υποδεικνύουν ότι πρέπει να εναλλάσσετε τη θέση των ελαστικών πιο συχνά:

 

Υψηλές ταχύτητες, βαριά φορτία, μεγάλες αποστάσεις: Αν οδηγείτε τακτικά με υψηλές ταχύτητες και διανύετε μεγάλες αποστάσεις ή μεταφέρετε βαριά φορτία, αυτή η πρόσθετη καταπόνηση ενδέχεται να σημαίνει ότι η θέση των ελαστικών πρέπει να εναλλάσσεται λίγο πιο συχνά.

 

Ανομοιόμορφη φθορά: Πρέπει να εναλλάσσετε τη θέση των ελαστικών το συντομότερο δυνατόν από τη στιγμή που θα εντοπίσετε ανομοιόμορφη φθορά.

 

Βουητό: Αν τα ελαστικά βουίζουν όταν οδηγείτε σε ομαλό δρόμο, τότε ίσως είναι η στιγμή για εναλλαγή θέσης.

Leave a Comment