Η Goodyear αναλύει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πλεονεκτήματα, καθώς και το σωστό χρονοδιάγραμμα των χειμερινών ελαστικών...

Posted by admin 09/01/2019 0 Comment(s) Νέα & Ανακοινώσεις,

 

Η Goodyear, βραβευμένος κατασκευαστής χειμερινών ελαστικών, υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν τα χιόνια έτσι ώστε να αλλάξουν τα ελαστικά τους, σε χειμερινά. Παρακάτω, η Goodyear εξηγεί γιατί οι οδηγοί θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη αλλαγή:

 

1) Τι είναι τα χειμερινά ελαστικά;

Τα χειμερινά ελαστικά είναι διαφορετικά από τα αντίστοιχα καλοκαιρινά, κατασκευασμένα από ένα διαφορετικό, μαλακότερο υλικό ώστε να μένει ευλίγιστο, καθώς η θερμοκρασία πέφτει. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα ειδικό σχέδιο της γόμας του ελαστικού, παρέχει εκπληκτική οδηγική πρόσφυση για να βελτιστοποιήσει την απόδοση του οχήματος σε κρύες, παγωμένες και χιονισμένες καιρικές συνθήκες. Τα χειμερινά ελαστικά ενισχύουν την ασφάλεια του οχήματος, βελτιώνοντας την πρόσφυση και το κράτημα του οχήματος καθώς φρενάρει.

 

2) Πότε θα πρέπει να οδηγώ με χειμερινά ελαστικά;

Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου, καθώς αυτοί είναι οι πιο κρύοι μήνες. Αν η θερμοκρασία του καιρού πέσει κάτω απο τους 7 βαθμούς Κελσίου, τα χειμερινά ελαστικά θα αποδώσουν καλύτερα από τα καλοκαιρινά. Προτείνουμε το ελαστικό Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1, το οποίο κέρδισε το τεστ χειμερινών ελαστικών Auto Bild Allrad νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

 

3) Ποια είναι τα οφέλη των χειμερινών ελαστικών;

Άν φρενάρεις το όχημα σε συνθήκες χειμώνα, τα χειμερινά ελαστικά μπορούν να μειώσουν την απόσταση πέδησης στο μισό χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα καλοκαιρινά ελαστικά. Φρενάροντας σε χιόνι φορώντας τα χειμερινά ελαστικά της Goodyear με ταχύτητα 50χλμ./ώρα θα μπορούσε το όχημά σας να σταματήσει μετά από 26,4 μέτρα, σε σύγκριση με τα 77,9 μέτρα φορώντας καλοκαιρινά ελαστικά.

 

Το ελαστικό UltraGrip Performance SUV Gen-1, για παράδειγμα, επιτυγχάνει τρομερή ικανότητα πέδησης χάρη στη βελτιωμένη θέση των κάθετων επιφανειών και των λοξοτομημένων επιφανειών από καουτσούκ οι οποίες και οι δύο βελτιώνουν το κράτημα, τη δύναμη πέδησης και την πρόσφυση πάνω σε χιονισμένους και παγωμένους δρόμους. Η τεχνολογία  ActiveGrip αναβαθμίζει επιπλέον το κράτημα των ελαστικών και την απόδοση φρεναρίσματος.

 

Σε συνδυασμό με μια σημαντικά μειωμένη απόσταση φρεναρίσματος, τα χειμερινά ελαστικά παρέχουν επίσης εξαιρετική ικανότητα χειρισμού και καλή οδηγική αντίδραση σε όλες τις χειμερινές συνθήκες δίνοντας την δυνατότητα στον οδηγό να έχει τον έλεγχο σε όλες τις συνθήκες. Τα χειμερινά ελαστικά περιλαμβάνουν πολλαπλές εγκοπές και αυλακώσεις, οι οποίες εισέρχονται στο έδαφος για να παρέχουν ακόμα μεγαλύτερο κράτημα.

 

Με το ελαστικό UltraGrip Performance SUV Gen-1 για παράδειγμα, το σύστημα αυλακώσεων 3D Block Interlocking System εξασφαλίζει μεγαλύτερη επαφή με το υγρό οδόστρωμα και καλύτερη απόδοση στα χιόνια. Αυτό το ελαστικό παρέχει επίσης μεγαλύτερη σταθερότητα καθώς η μεγαλύτερη επιφάνεια της γόμας του ελαστικού ακουμπάει την επιφάνεια του εδάφους.

 

Η μικρή απόσταση πέδησης και η εξαιρετική ικανότητα χειρισμού, δίνουν στους οδηγούς την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τους λόφους, τις γέφυρες και τις απότομες στροφές στις δυσμενείς χειμερινές καιρικές συνθήκες.

 

Επιπλέον, η διάρκεια των χειμερινών ελαστικών ξεπερνά κατά πολύ την αντίστοιχη διάρκεια των καλοκαιρινών ελαστικών κατά τους χειμερινούς μήνες. Τέλος, ο δείκτης αυλακώσεων μέγιστης απόδοσης του ελαστικού UltraGrip Performance SUV Gen-1 προειδοποιεί τους οδηγούς να αντικαταστήσουν τα ελαστικά τους όταν είναι απαραίτητο,  εγγυόντας με αυτόν τον τρόπο μέγιστη απόδοση τον χειμώνα.

 

4) Σε ποιες χώρες της Ε.Ε είναι υποχρεωτικά τα χειμερινά ελαστικά;

Οι κανονισμοί σχετικά με τη χρήση των χειμερινών ελαστικών διαφέρουν ανά την Ευρώπη. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν κανόνες στην Ισλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Δανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ουκρανία και την Κύπρο. Ωστόσο, τα χειμερινά ελαστικά είναι υποχρεωτικά για όλα τα οχήματα εντός προκαθορισμένου χρονικού πλαισίου και για όλους τους δρόμους, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Ρωσία, η Φινλανδία, η Λευκορωσία, η Κροατία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Π.Γ.Δ.Μ και η Σλοβενία. Για να σας διασφαλίσει ένα ασφαλές ταξίδι διακοπών, η Goodyear σας προτείνει να ελέγχετε τις συγκεκριμένες προυποθέσεις που ισχύουν ανά χώρα όσον αφορά τον καιρό.

 

 

Βρείτε τη δική σας διάσταση*, κάνοντας click στο παρακάτω link: https://www.egglezopoulos.gr/elastika/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%92%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91/%CE%A7%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AC?product_id=289 

* Με την αγορά τετράδας των παραπάνω ελαστικών μπαίνετε στο πρόγραμμα εγγυήσης της Goodyear-Dunlop. 

 

Leave a Comment