Ότι χρειάζεται να ξέρεις για τα ελαστικά του DRIFT

Posted by admin 01/04/2019 0 Comment(s) Νέα & Ανακοινώσεις,


 

 

Ένα σπορ διεθνούς φήμης, που πλέον στην Ελλάδα έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη σημασία από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο λάτρη του αυτοκινήτου, αυτό δε θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο, παρά μόνο το DRIFT ή αλλιώς «με τις πάντες». Έχετε αναρωτηθεί όμως πως επιτυγχάνεται αυτό το φαντασμαγορικό θέαμα που αναπαράγεται στην πίστα εκείνη την ώρα;; Όλο το θέμα είναι η δύναμη που παράγει το επονομαζόμενο DRIFT CAR κι οι επιδόσεις του!! Σημαντικό ρόλο όμως παίζει κι η επιλογή του σωστού ελαστικού, διαβάζοντας παρακάτω θα ανακαλύψετε κι εσείς τι σημασία έχει η επιλογή ενός αξιόπιστου ελαστικού για drifting.

 

Photography: Outlaw Drifters https://www.facebook.com/outlawdrifters/ // Drift car: Petropoulos Labros

 

Ποια είναι τα ελαστικά για Drift;

 

Το DRIFTING είναι ένα άθλημα που απαιτεί από τον οδηγό να οδηγεί σε σχετικά υψηλές ταχύτητες ενώ στρέφεται, επιτρέποντας στα ελαστικά να ολισθαίνουν σε σχετικά μεγάλες αποστάσεις. Αυτό το άθλημα είναι αρκετά ανελέητο για τα κανονικά ελαστικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κόσμος εφηύρε ειδικά ελαστικά για drift.

 

Τα καλύτερα ελαστικά drift συνήθως έχουν ρηχά και σχεδόν φαλακρά σχέδια πέλματος (semi slick / full slick ελαστικά), με φαρδιές αυλακώσεις, ισχυρά midribs και μια σχετικά σκληρή γόμα που προσδίδει δύναμη και ανθεκτικότητα. Όταν τα drift cars καθίστανται ένα καθημερινό πρότυπο για τους δρομείς όπως εσείς και εμένα, τα κανονικά ελαστικά μπορούν να αποτύχουν στο να παρέχουν τις απαιτούμενες επιδόσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ειδικά ελαστικά για χρήση drift είναι απαραίτητα σε αυτό το άθλημα.

 

Τα συγκεκριμένα ελαστικά, είναι μοναδικά και αποκλειστικά όπως μπορεί να ακούγονται, δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν, αλλά η εύρεση του καλύτερου ελαστικού που θα δώσει τη μέγιστη απόδοση και αντοχή είναι το δύσκολο κομμάτι.

 

 

Τι είδους ελαστικά χρησιμοποιούνται για Drifting;

 

Γενικά ψάξτε για μπροστινά ελαστικά που έχουν ένα ευρύ και επιθετικό πέλμα. Αυτά είναι συνήθως σε σχήματα V ή με μεγάλες και βαθιές αυλακώσεις και στεφάνες. Το midrib συνήθως τροποποιείται ώστε να αντέχει σε μεγαλύτερη πίεση και να είναι άνοσο σε καύση και ζημιές που προκαλούνται από τη θερμότητα. Τα πλευρικά τοιχώματα συνήθως ενισχύονται για να παρέχουν πιο σταθερή πρόσφυση στο έδαφος και να μειώνουν την τριβή.

 

Τα ελαστικά στο πίσω μέρος, δηλαδή εκείνα τα οποία στην πραγματικότητα κάνουν το drift, έχουν συνήθως ένα πιο ρηχό πέλμα ή μερικές φορές και καθόλου (semi slick ή full slick ελαστικό). Αυτό προάγει την ευκολία των ελιγμών, μειώνει την τριβή και τη θερμότητα και αφήνει λιγότερο «πέλμα» στην άσφαλτο.

 

Εκτός από το σχέδιο του πέλματος, η αντοχή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Το drifting μπορεί να μειώσει το σχέδιο του πέλματος και μπορεί να είναι «ανθυγιεινό» για το υλικό. Βεβαιωθείτε ότι η γόμα που χρησιμοποιείτε είναι εξειδικευμένη για να αντέχει την πίεση.

 

 

Ποια είναι η κατάλληλη διάσταση ελαστικών για Drifting;

 

Οποιαδήποτε διάσταση που ταιριάζει καλύτερα στο όχημά σας θα λειτουργήσει. Αλλά για μια πριμοδότηση υψηλής ποιότητας, τα ελαστικά που έχουν μεγαλύτερο πέλμα και χαμηλότερο προφίλ είναι τα καλύτερα. Οι οδηγοί drift χρειάζονται ευρύτερα ελαστικά, καθώς υπόσχονται καλύτερη πρόσφυση και περισσότερο πέλμα. Αυτό θα ήταν καλύτερο για τους χρήστες που επιθυμούν να κρατήσουν το αυτοκίνητο πιο ισορροπημένο και σταθερό. Όσο για τα ελαστικά χαμηλότερου προφίλ, μειώνουν τη δύναμη που απαιτείται από το αυτοκίνητο για να παράγει την ροπή που πρέπει.

 

Εκτός από αυτό, τα ελαστικά drift πρέπει συνήθως να βελτιστοποιούνται για να καλύψουν τις ανάγκες σας. Εάν επιδιώκετε μεγαλύτερη επιτάχυνση, τα στενότερα και τα μικρότερα ελαστικά θα λειτουργούσαν καλύτερα. Ωστόσο, για την απόκτηση κορυφαίας ταχύτητας, τα ψηλότερα ελαστικά ταιριάζουν εκπληκτικά.

 

 

Πόσο «κακό» κάνει το drifting στα ελαστικά;

 

Το drifting μπορεί να είναι «ανθυγιεινό» για τα ελαστικά, ειδικά στα πέλματα και τις επιδόσεις τους. Η χρήση drift στα ελαστικά μπορεί να προκαλέσει φθορά των μοτίβων πέλματος και στις αυλακώσεις που κάποτε ήταν βαθιές και πολλά υποσχόμενες - γίνονται φθαρμένες και ρηχές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να αγοράζουμε ελαστικά που έχουν ρηχές αυλακώσεις, για να μειώσουμε την ποσότητα τριβής και την υπερβολική οπισθέλκουσα που παράγεται εκείνη την ώρα.

 

Το drifting μπορεί επίσης να προκαλέσει υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία στα ελαστικά, η οποία μπορεί είτε να τα αναγκάσει να λιώνουν και να καπνίζουν παράλληλα, είτε να πάρουν εντελώς φωτιά. Τα ελαστικά που είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό υλικό προς τη θερμότητα είναι τα καλύτερα για κάνουν drift και είναι ασφαλέστερα.

 

Το πραγματικό ζήτημα για τα ελαστικά DRIFT είναι η εύρεση ενός καλού εμπορικού σήματος. Καταλαβαίνουμε ότι όταν ξοδεύετε πολύ χρόνο και χρήματα σε κάτι, θέλετε να είναι εξαιρετικής ποιότητας!!

 

 

Κατά τη γνώμη μας, αξιόπιστα ελαστικά για DRIFTING με semislick πέλμα, είναι:

 

Federal Tires: Είναι είκοσι φορές καλύτερα από οποιοδήποτε ελαστικό που έχουμε δει στην αγορά. Αυτά τα ελαστικά διαθέτουν μεγαλύτερη σταθερότητα και ισχυρότερη λαβή, λόγω του άκαμπτου και σταθερού πλευρικού τοιχώματος.

Τα σχέδια του πέλματος έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μέγιστη απόδοση και έχουν ως επί το πλείστον σχήμα V.

 

 

Kenda Tires: Σημαίνει "γεννημένο από καθαρό νερό" και όταν πρόκειται για την προσφορά καθαρότητας και αποκλειστικότητας, η Kenda Tires έχει βιώσει το όνομά της. Έχουν μια μεγάλη συλλογή ελαστικών που μπορούν να βελτιστοποιηθούν για «βαρύ» drift. Αυτά παρουσιάζουν εξαιρετικά μοναδικά μοτίβα πέλματος και πρόσφυση στα death grip του δρόμου.

 

 

Τώρα, αν ο οποιοσδήποτε οδηγός επιλέγει ένα απλό συμβατικό ελαστικό, καλό θα ήταν να είναι σίγουρος για τη γόμα του συγκεκριμένου ελαστικού, όπως και για τον δείκτη ταχύτητας του φορτίου του.

 

 

Από προσωπική μας πείρα, η εταιρία Infinity Tires κατασκευάζει ένα θερινό ελαστικό  με υψηλό δείκτη ταχύτητας και με «γερές» επιδόσεις για να καλύπτει τα περισσότερα «γούστα» του εκάστοτε οδηγού στο δρόμο. Γι’ αυτό το λόγο είναι αρκετά αξιόπιστο κι εξαιρετικής ποιότητας ελαστικό για DRIFTING!! 

 

Leave a Comment