Τι είναι το “detailing” ??

Posted by admin 21/02/2020 0 Comment(s) Νέα & Ανακοινώσεις,

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “DETAILING” ??

 

 

Αναλύοντας την λέξη “detail” θα δούμε ότι σημαίνει  «λεπτομέρεια», άρα έτσι το auto/moto detailing είναι η λεπτομερής περιποίηση κάθε τύπου οχήματος αυτοκίνητου ή μοτοσικλέτας, όπου αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση ειδικών εργαλείων, αξεσουάρ και προϊόντων.

 

Η ενδελεχής αυτή περιποίηση περιλαμβάνει κάθε κομμάτι του οχήματος, εσωτερικά κι εξωτερικά για κάθε τύπο οχήματος  γι’ αυτό και  το detailing πραγματοποιείται πάντοτε με γνώμονα την τελειότητα σε κάθε επιφάνεια του σκελετού του.

 

Ο “detailer” σκοπό του έχει είτε να διατηρεί,  είτε να επαναφέρει ένα όχημα  σε τέλεια κατάσταση όσον αφορά την καθαριότητα και γυαλάδα  ακολουθώντας  τα  σωστά και προβλεπόμενα βήματα  σε συνδυασμό πάντα  άρτιων γνώσεων αλλά και κατάλληλων εργαλείων και προϊόντων.

 

Πολλοί μπερδεύουν το “detailing” με ένα απλό πολύ καλό πλύσιμο-καθαρισμό του οχήματος, αυτό όμως είναι μια εντελώς  λάθος προσέγγιση καθώς με το απλό καθάρισμα δεν απομακρύνονται συσσωρευμένοι ρύποι, μικρογρατζουνιές  κ.α. από  τις επιφάνειες του οχήματος με αποτέλεσμα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο.

Αντιθέτως, με το “detailing” εξαλείφονται όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στις επιφάνειες και διατηρείται ή επανέρχεται στην εργοστασιακή του κατάσταση.

Το “detailing” είναι ένας συνδυασμός  εξειδικευμένων εργασιών-τεχνικών-γνώσεων που επικεντρώνεται σε κάθε λεπτομέρεια του οχήματος ,βήμα-βήμα με έμφαση στην αποκατάσταση και διατήρηση του στην εργοστασιακή του κατάσταση και παράλληλα στην προστασία του σε βάθος  χρόνων. Απαιτείται πολύ προσοχή κι έντονη συγκέντρωση στις λεπτομέρειες γι’ αυτό συνήθως χρειάζεται κάποιος συγκεκριμένος χρόνος ή ημερών  για να ολοκληρωθεί η υπηρεσία.

 

* Το “detailing” είναι εξειδικευμένη υπηρεσία γι’ αυτό και θεωρείται ανά τον κόσμο  ένα είδος «τέχνης».

 

Το “detailing” χωρίζεται σε δύο κύριες κατηγορίες:

1) To Exterior detailing, που αφορά τις εξωτερικές επιφάνειες του οχήματος σας.

2) Το Interior detailing, που αφορά το εσωτερικό του οχήματος σας.

Και στις δύο περιπτώσεις ο στόχος είναι ένα πραγματικά καθαρό κι απαλλαγμένο από ατέλειες, αποτέλεσμα αυτού να επαναφέρει την κατάσταση του αυτοκινήτου στην αρχική του εμφάνιση.

 

Κάποια από τα οφέλη του “detailing” είναι:

- Προστασία από εξωτερικές αντίξοες συνθήκες.

- Αποκατάσταση εσωτερικής άνεσης και βελτιωμένη οδηγική εμπειρία

- Βελτιωμένο περιβάλλον υγιεινής στο εσωτερικό του αμαξώματος

- Εξωτερική Προστασία και Συντήρηση της εργοστασιακής βαφής.

- Διατήρηση της μεταπολιτικής αξίας του οχήματος.

 

 

Γνωρίστε και εσείς τον «ξεχωριστό  κόσμο» του “detailing” μ΄ένα κλικ… 

https://www.instagram.com/egglezo_detailing_garage/

Leave a Comment