#tipsforyou: Αφαίρεση τσίχλας από τη μοκέτα αυτοκινήτου

Posted by admin 27/03/2020 0 Comment(s)

#tipsforyou: Αφαίρεση τσίχλας από τη μοκέτα αυτοκινήτου

 

 

Οι τσίχλες είναι από τους χειρότερες περιπτώσεις που χρειάζεται να καθαρίσουμε όταν αυτές κολλήσουν πάνω στην μοκέτα η τα καθίσματα μας. Είναι σαν δυνατές κόλλες που εισχωρούν μέσα στο ύφασμα και είναι πολύ δύσκολο να τις αφαιρέσουμε.

 

Σίγουρα σε όλους μας έχει τύχει να λερώσουμε τα αυτοκίνητα μας με τσίχλες ακόμα και εάν δεν έχουμε μικρά παιδιά. Για αυτό είναι χρήσιμο να ξέρουμε τους τρόπους για την αφαίρεση τσίχλας εάν μας ξανατύχει. Η πιο χρήσιμη συμβουλή στην μάχη με τις τσίχλες είναι να ξεχωρίσουμε την σύνδεση της τσίχλας με το ύφασμα.

 

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμα κόλπα και συμβουλές για να αφαιρέσετε τις τσίχλες από τα αυτοκίνητα σας ευκολότερα.

 

1. Ψύξη της τσίχλας

Ίσως και η πιο γνωστή μέθοδος για αφαίρεση τσίχλας από ύφασμα. Είναι πολύ απλό. Τοποθετήστε παγάκια πάνω στην τσίχλα μέχρι αυτή να σκληρύνει. Όταν έχει γίνει αρκετά σκληρή, χρησιμοποιείστε ένα μαχαίρι ή πιρούνι για να αφαιρέσετε τα κομμάτια της, πριν αρχίσει πάλι να μαλακώνει λόγω θερμοκρασίας. Εάν θέλετε να επιταχύνεται την αφαίρεση χρησιμοποιείστε παγάκια και στις δύο πλευρές της τσίχλας. Προσέξτε κατά την διάρκεια αφαίρεσης της τσίχλας γιατί μία απότομη κίνηση μπορεί να καταστρέψει το ύφασμα.

 

2. Αφαίρεση τσίχλας με υψηλή θερμοκρασία

Εάν δεν έχετε τρόπο να καταψύξετε την τσίχλα τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό αέρα. Ιδανικό εργαλείο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το πιστολάκι μαλλιών. Στοχεύσετε την τσίχλα με ζεστό αέρα μέχρι να αρχίσει να λιώνει και στην συνέχεια τρίψτε την. Αν τα χέρια σας δεν αντέχουν την θερμοκρασία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάντια. Όταν αφαιρεθεί η τσίχλα από το ύφασμα το πιο πιθανόν είναι να έχει αφήσει σημάδια. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιείστε σαπουνόνερο και απαλά προσπαθήστε να αφαιρέσετε το λεκέ.

 

3. Αφαίρεση τσίχλας με WD40

Ο ευκολότερος τρόπος που αφαιρεί τσίχλα είναι το σπρέι WD40. Το σπρέι είναι κατασκευασμένο για πολλές χρήσεις και πλέον είναι απαραίτητο να βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Ψεκάστε την τσίχλα με μικρή ποσότητα WD40, αφήστε τα συστατικά του να δράσουν και στην συνέχεια αρχίστε να ξεκολλάτε την τσίχλα από την μοκέτα η τα καθίσματα σας.

 

Leave a Comment