Τι είναι ο πηλός (Clay-bar);; ( Αφαίρεση επικαθήσεων από το χρώμα )

Posted by admin 28/02/2020 0 Comment(s) Νέα & Ανακοινώσεις,

Αφαίρεση επικαθήσεων από το χρώμα: Τι είναι πηλός (Clay-bar);;

 

 

Πριν να αρχίσουμε να περιποιούμαστε εξωτερικά το αυτοκίνητο μας (γυάλισμα-κέρωμα) ένα από τα βασικότερα στάδια είναι να έχουμε όσο το δυνατόν καθαρότερη επιφάνεια για να μπορέσουμε να πάρουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε.

Αφού πλυθεί με τα κατάλληλα προϊόντα, ο πηλός είναι το επόμενο στάδιο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

 

Χαρακτηριστικά:

- Αφαιρεί επιβλαβείς ρύπους και επικαθίσεις

- Προετοιμάζει την βαφή για γυάλισμα και κέρωμα

 

Ο πηλός προσφέρει μια μέθοδο αφαίρεσης ρύπων από τις βαμμένες επιφάνειες των οχημάτων. Έτσι εξασφαλίζεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της βαφής και ακόμα περισσότερη γυαλάδα από τα εφαρμοζόμενα κεριά.

 

Όλοι οι τύποι βαφών υπόκεινται σε ένα ευρύ φάσμα χημικών, βιομηχανικών και περιβαλλοντικών ρύπων, όπως ρετσίνι, περιττώματα πτηνών, άλατα, όξινη βροχή καθώς και μεταλλικές επικαθήσεις. Αυτοί οι ρύποι δεν μπορούν να αφαιρεθούν με το απλό πλύσιμο ή με το γυάλισμα της βαφής. Για την ασφαλή αφαίρεση των επικαθήσεων είναι απαραίτητη η χρήση μιας μπάρας πηλού ειδικά σχεδιασμένου για να αφαιρεί τις επικαθήσεις από το φινίρισμα της βαφής. Αν δεν αντιμετωπιστούν οι ρύποι μπορούν να δημιουργήσουν ελαττώματα στην επιφάνεια της βαφής. Επιπρόσθετα, κάθε όχημα που προετοιμάζεται για να εφαρμοστεί κερί ή συνθετικό σφραγιστικό θα πρέπει να καθαριστεί με πηλό έτσι ώστε η επιφάνεια εφαρμογής να είναι εξαιρετικά καθαρή και λεία. Έτσι εξασφαλίζεται η μέγιστη συνένωση του κεριού με την επιφάνεια καθώς επίσης και η μέγιστη διάρκεια προστασίας ενός κεριού ή σφραγιστικού.

 

Ο πηλός πλάθεται εύκολα και κάνει την επιφάνεια της βαφής λεία και απαλή. Όλοι οι πηλοί που συναντάμε στο εμπόριο απαιτούν την κάποιου λιπαντικού παράγοντα αυτό μπορεί να είναι απλό σαπουνόνερο, κάποιο ειδικό υγρό που συνοδεύεται μαζί με τον πηλό, quick detailer, ή ακόμη κι απλό νερό - απιονισμένο κατά προτίμηση, για να μην αφήσει στίγματα από άλατα - σε πηλούς όπου έχουν την ιδιότητα "auto-clay".

 

Στο εμπόριο τους συναντάμε σε τρεις διαφορετικούς τύπους, soft, medium, hard και τους χρησιμοποιούμε ανάλογα με την περίπτωση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Για παράδειγμα, σ' ένα ήδη γυαλισμένο και σε καλή κατάσταση αυτοκίνητο θα χρησιμοποιήσουμε έναν "soft", ενώ σε ένα αυτοκίνητο 10ετίας που δεν έχει περιποιηθεί ποτέ, "hard" και πάλι αν έχουμε κάποιο μαλακό βερνίκι δεν θα πάμε σε "hard". Αφού ψεκάσουμε το κατάλληλο λιπαντικό για τον πηλό που διαθέτουμε δουλεύουμε με κάθετες και οριζόντιες κινήσεις

 

Ο πηλός ΔΕΝ αφαιρεί βερνίκι και δεν προκαλεί ζημιά σε αυτό. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί αν υπάρχουν πολλές επικαθίσεις και επιμένουμε μπορεί να δημιουργηθεί μια θολούρα στο χρώμα το λεγόμενο "marring" όπου μπορεί να αφαιρεθεί με μία λεπτή γυαλιστική αλοιφή.

 

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στα παράθυρα του αυτοκινήτου για έναν καλό καθαρισμό. 

 

Χρόνος διαδικασίας: 20 λεπτά με 1 ώρα, εξαρτάται απ' το μέγεθος του αυτοκινήτου.

 

  https://www.instagram.com/egglezo_detailing_garage/

Leave a Comment